Matricectomia

Matricectomia

Què és la onicocriptosis?

La ungla encarnada u onicocriptosis és una afecció freqüent en el qual la ungla del peu penetra en la pell del dit provocant inflamació, dolor, enrogiment i inclús infecció. La ungla encarnada es produeixen per varies causes, com:

  • Malformacions en les ungles
  • Traumatismes
  • Calçat inadequat
  • Mal tall de les ungles

Com és el tractament?

El tractament quirúrgic, anomenat Matricectomia, consisteix en l’extirpació de la làmina unguial de forma parcial o total juntament amb l’eliminació de la zona germinativa corresponent (matriu). D’aquesta manera ja no creixes mai més la vora de l’ungla que es clava cap dins. Aquesta cirurgia es realitza de manera ambulatòria i amb anestèsia local.

Quan s’ha de realitzar aquest tractament?

Utilitzarem aquest tractament quan hi hagi presència de granuloma o quan les tècniques conservadores resultin poc efectives.

L’ungla queda estètica?

El resultat esperat de la matricectomia és una ungla més estreta però totalment estètica. Només eliminem aquella porció d’ungla que es “clava” cap dins.

Com és la recuperació?

El pacient pot marxar a casa caminant el mateix dia de la cirurgia. No és una cirurgia dolorosa, però es pot pautar medicació antiinflamatòria i analgèsica.
El pacient portarà un embenat que no podrà manipular ni mullar-se fins a la primera cura, que sol ser a les 48h. Després de la primera cura, el pacient s’anirà curant a casa seguint unes pautes i s’anirà revisant la ferida fins a donar l’alta.
Aproximadament en 15 dies la ferida està totalment tancada i es dóna l’alta.