Metatarsalgia

Metatarsalgia

Què és la Metatarsalgia?

La metatarsalgia és una afecció que produeix dolor i inflamació al coixinet plantar, ocasionant una molèstia i una cremor que pot arribar a incapacitar i impedir la deambulació normal.
Podríem dir, resumint, que la metatarsalgia es deu principalment a un mal repartiment de les pressions en el avantpeu quan caminem, per culpa d’una mala configuració de la paràbola metatarsal i d’una mala biomecànica.

Com és el tractament?

La cirugía consisteix en  reconstruir la bóveda metatarsal, elevant i/o escurçant els caps dels metatarsians. Per fer-ho es realitzen unes mesures per dissenyar i programar el tipus d’intervenció més adequada per a cada pacient amb l’objectiu de suprimir el dolor. Aquesta intervenció es realitza de forma ambulatoria i amb anestèsia local.

Quan s’ha de realitzar aquest tractament?

La cirugía de metatarsalgia del peu està indicada per quan els tractaments conservadors (plantilles, fisioterapia, calçat adapat…) hagin fallat.

Com és la recuperació?

La recuperació de l’intervenció és ràpida i indolora, el pacient pot sortir caminant pel seu propi peu. El pacient haurà de portar un calçat post-quirúrgic especial durant 30 dies i realitzar uns exercicis per tal de recuperar la mobilitat poc a poc.