Diferències entre Callus Plantar i Berrugues als Peus

Com Identificar-les i Tractar-les Els callus plantar i les berrugues als peus són afeccions comunes de la pell que poden causar molèsties i afectar la qualitat de vida d’una persona. Tot i que sovint es confonen entre sí, hi ha diferències distintives que ajuden a distingir entre aquestes dues condicions.

Què són els Callus Plantars?

Els callus plantars, també coneguts com a helomes, són àrees de pell engrossides i endurides que es formen com a resposta a la pressió repetida o la fricció. Sovint apareixen en àrees on els ossos estan prop de la superfície de la pell, com ara els dits dels peus i les plantes dels peus. Els callus poden ser dolorosos en pressionar-los, però generalment no tenen punts negres al seu centre.

Què són les Berrugues als Peus?

Les berrugues als peus són creixements de la pell causats per una infecció viral, específicament el virus del papil·loma humà (VPH). A diferència dels callus, les berrugues als peus poden tenir petites taques negres a la seva superfície, que són vasos sanguinis coagulats. Sovint apareixen en àrees de la pell exposades a pressió, com la planta del peu o els dits.

Diferències Clau:

  • Origen: Els callos es formen com a resposta a la pressió repetida o la fricció, mentre que les berrugues als peus són causades per una infecció viral.
  • Textura: Els callos solen tenir una textura dura i gruixuda, mentre que les berrugues als peus poden ser aspres i tenir una superfície granulada.
  • Punts Negres: Les berrugues als peus poden tenir petites taques negres al seu centre, que són vasos sanguinis coagulats, mentre que els callos generalment no tenen aquest tret diferencial.
  • Dolor: Els callus poden ser dolorosos en pressionar-los, especialment quan es desenvolupen sobre àrees prop dels ossos, mentre que les berrugues als peus poden causar molèsties al pessigar-les.

Tractament:

El tractament per als callus i les berrugues als peus pot variar segons la gravetat de la condició i els símptomes presents. Els callus plantars sovint es poden tractar amb exfoliants tòpics, amb el tractament de quiropòdia, reduint la capa endurida de la pell o utilitzar plantilles correctives per reduir la pressió al punt afectat. Les berrugues als peus poden requerir tractaments més específics, com ara l’aplicació de medicaments tòpics, la crioteràpia (congelació) o l’extirpació quirúrgica.

Prevenció:

Per prevenir la formació de callus i berrugues als peus, és important utilitzar calçat adequat i evitar la fricció excessiva o la pressió en àrees vulnerables. Mantenir una bona higiene i cura dels peus també pot ajudar a reduir el risc de desenvolupar aquestes afeccions. Entenent les diferències entre elles, és possible identificar i tractar aquestes afeccions de manera efectiva, millorant així la salut i el benestar dels peus. Si tens dubtes sobre la naturalesa d’una lesió al teu peu, és recomanable consultar un podòleg per rebre un diagnòstic i tractament adequats.

Recorda que a Caminem som especialistes en peus, per a més informació, truca’ns al 931789572 o reserva la teva cita directament aquí. Cuida els teus passos, cuida la teva salut! 👣✨