Rehabilitació del Peu: Consells i Exercicis per a la Recuperació a Casa

La rehabilitació del peu és fonamental per prevenir o recuperar-se de lesions. Aquí et proporcionem alguns consells i exercicis que pots realitzar a casa per ajudar en el procés de recuperació i enfortiment del teu peu:

Consells per a la Rehabilitació:

  • Descans i Elevació: Després d’una lesió, és important donar-li temps a l’estructura afectada per descansar i recuperar-se adequadament. Eleva el peu per sobre del nivell del cor sempre que sigui possible per reduir la inflamació i millorar el flux sanguini.
  • Aplicació de Gel: Aplica compresses fredes o bosses de gel embolicades en un drap sobre l’àrea afectada durant 15-20 minuts diverses vegades al dia per reduir la inflamació i alleujar el dolor.
  • Mobilitat Activa i Estiraments: Realitza exercicis suaus de mobilitat i estiraments per mantenir la flexibilitat i prevenir la rigidesa al peu. Fes moviments de flexió i extensió dels dits del peu, així com cercles amb el turmell en ambdues direccions.
  • Fortaleixement Muscular: Incorpora exercicis de fortaleixement per als músculs del peu i del turmell utilitzant bandes elàstiques o resistència. Exercicis com flexions dels dits del peu, elevacions de talons i exercicis de dorsiflexió i plantiflexió són beneficiosos.
  • Calçat Adequat: Utilitza calçat còmode i adequat que proporcioni suport i amortiguació per al peu durant el procés de rehabilitació. Evita els sabates que puguin exercir pressió sobre àrees sensibles o lesionades.

Exercicis per a la Rehabilitació a Casa:

  • Flexió dels Dits del Peu: Asseu-te amb les cames estirades i els peus recolzats al terra. Lentament, flexiona els dits del peu cap a tu i després estira’ls cap a fora. Repeteix aquest moviment diverses vegades.
  • Elevació de Talons: Dret amb els peus separats a l’amplada dels muscles, aixeca lentament els talons cap amunt mentre mantens els dits del peu en contacte amb el terra. Baixa els talons de nou al terra i repeteix el moviment.
  • Tovalloles d’Agafament: Col·loca una tovallola al terra i utilitza els dits del peu per agafar-la i arrugar-la cap a tu. Mantén la posició durant uns segons i després relaxa. Repeteix diverses vegades.
  • Catifa de Massatge: Passa una pilota de tennis o una ampolla congelada d’aigua per sota del peu, aplicant una pressió suau però ferma. Això ajuda a estimular la circulació sanguínia i alleujar la tensió als músculs del peu.
  • Catifa d’Equilibri: Posiciona’t dret sobre una superfície acolchada o una catifa d’equilibri i intenta mantenir l’equilibri durant uns segons. Aquest exercici ajuda a fortaleir els músculs estabilitzadors del peu i del turmell.

Recorda que a Caminem, entenem la importància que té la salut podal, per això, t’animem a realitzar una anàlisi. Per a més informació, truca’ns al 931789572 o reserva la teva cita directament aquí. Cuida els teus passos, cuida la teva salut! 👣✨