Problemes Comuns als Peus i Solucions Pràctiques

Els peus són una part fonamental del nostre cos que sovint passem per alt fins que apareixen problemes. Des de callositats fins a fascitis plantar, hi ha diversos problemes comuns que poden afectar la salut i el benestar dels nostres peus. Aquí, explorarem alguns d’aquests problemes i oferirem solucions pràctiques per alleujar el malestar.

Callositats i Durícies:

Les callositats són àrees endurides de la pell que es desenvolupen a causa de la fricció o pressió repetida. Poden ser doloroses i antiestètiques.

  • Solució: Remulla els peus en aigua tèbia amb sals d’Epsom per estobar la pell i després utilitza una pedra “pòmez” per suavitzar les àrees afectades. Aplica crema hidratant regularment i utilitza plantilles personalitzades per reduir la pressió. Si la callositat és molt profunda i dolorosa, acut al podòleg per fer una quiropòdia.

Fongs a les Ungles:

Els fongs a les ungles són una infecció comuna que pot causar decoloració, engruiximent i fragilitat de les ungles.

  • Solució: Aplica tractaments antifúngics tòpics segons les indicacions del podòleg. Manté les ungles curtes i netes, i evita compartir eines de pedicura per prevenir la propagació de la infecció.

Fascitis Plantar:

La fascitis plantar és la inflamació del teixit a la part inferior del peu, causant dolor en el taló i la planta del peu, especialment al matí o després de períodes d’inactivitat.

  • Solució: Estira regularment els músculs de la cama i el peu, utilitza calçat adequat amb suport per a l’arc i evita caminar descalç sobre superfícies dures. L’ús de plantilles ortopèdiques també pot proporcionar-te la cura, és important valorar la teva manera de recolzar i caminar per aportar-te un tractament específic.

Galindons (Hallux Valgus):

Els galindons són deformitats òssies que es formen a la base del dit gros del peu, causant dolor i limitació.

  • Solució: Utilitza calçat còmode i espaiós que no apreti els dits, evita els talons alts i considera utilitzar coixinets de gel per alleujar la fricció sobre el galindó. En casos greus, pot ser necessària la cirurgia.

Butllofes:

Les butllofes són bosses plenes de líquid que es formen a la pell a causa de la fricció, generalment causant dolor i molèsties.

  • Solució: Evita rebentar les butllofes, ja que augmenta el risc d’infecció. Aplica apòsits protectors sobre les butllofes per reduir la fricció i accelerar el procés de curació.

Peu d’Atleta:

El peu d’atleta és una infecció fúngica que afecta la pell entre els dits dels peus, causant picor, descamació i enrogiment.

  • Solució: Mantingues els peus nets i secs, utilitza sandàlies en àrees comunes com gimnasos i piscines, i aplica cremes antifúngiques segons les indicacions del podòleg.

En posar l’atenció a la salut dels teus peus i prendre mesures preventives, pots reduir la incidència de problemes comuns i gaudir d’una major comoditat i mobilitat en el teu dia a dia. Recorda consultar un podòleg o metge si experimentes dolor persistent o problemes greus en els peus.

Recorda que a Caminem, entenem la importància que té la salut podal, per això, t’animem a realitzar una anàlisi. Per a més informació, truca’ns al 931789572 o reserva la teva cita directament aquí. Cuida els teus passos, cuida la teva salut! 👣✨